top of page

CATIO MAGAZÍN

6+1 tipů, jak si Vaše kočka užije léto (1. část)

Ať už jste doma, nebo je Váš mazlíček sám, je důležité, aby měl permanentní přístup k čisté čerstvé vodě. Jestli pořídíte větší misku, nebo zvolíte kočičí fontánku je na Vás. V každém případě myslete na to, že dostatek tekutin je nejlepší prevencí dehydratace.

2. Kouzlo z mrazáku

Do připravené misky s vodou můžete přihodit i pár kostek ledu, které vodu příjemně ochladí. No řekněte, dáváte si v parném létě raději vlažný čaj nebo pití s ledem? No, tak vidíte. A Vaše kočka by volila podobně.

3. Postel je out, teď letí pobyt pod ní

Pokud to je možné, vykliďte prostor pod postelí a nabídněte ho své kočce. Nízko u podlahy je chlad a příjemný průvan. V takovém úkrytu jí bude lépe, než v otevřeném prostoru.

4. Ventilátor je kamarád

Pořiďte si malý ventilátor a umístěte jej na podlahu. Společně k tomu otevřete okno nebo zapněte klimatizaci, čímž vytvoříte v prostoru příjemný vánek. Kočka, která by cítila přicházející horko si tak bude moci příjemně ochladit kůži a zabránit tak přehřátí. Pro znásobení chladivých účinků můžete před ventilátor umístit PET láhev se zmrzlou vodou. Sálající chlad tak bude rozfoukáván dále do místnosti.

5. Kočkám voda nevadí.

Fakt, že kočky a voda nejdou k sobě, nemusí být v horkých dnech pravda. Navlhčete žínku nebo ručník a jemně s nimi hlaďte kočičí srst. Nemusíte se bát, kočky takový typ ochlazení totiž běžně provádějí, jenže olizováním se, tedy svými slinami. Vlhkým ručníkem kočku laskejte klidně i víckrát denně, když vypozorujete, že se jí procedura líbí.

6. Temná komora nejen pro vyvolávání fotek

Závěsy, záclony, žaluzie, do pozoru. V letních dnech se vyplatí přizvat tyto pomocníky do akce. Zatemněním oken orientovaných na jih či západ snížíte průnik slunečního světla do Vašeho bytu a tedy i výslednou teplotu v něm. Nejen, že to ocení Vaše kočka při celodenním pobytu, ale také na Vás bude po příchodu domů čekat chladivé klima namísto horké sauny.

Sledujte náš příběh

facebook@3x.png
instagram-sketched@3x.png
youtube-2@3x.png
twitter@3x.png

O SLUŽBĚ

O LAZYFRIDAY CATIO

POTŘEBUJETE PORADIT?

Zavolejte nám na:

+420 775 898 888

Jsme tu pro vás každý den:

PO-PÁ: 09:00 - 18:00
SO-NE: 10:00 - 14:00

MAGAZÍN LAZYFRIDAY CATIO

Kočičí poradna

Vše o plemeni

Tipy od catio

Kočka a já

Zdraví

bottom of page